perjantai 22. maaliskuuta 2013

Jalkapallon siirtohuhut

Oletko seurannut, miten futaajien siirtohuhut kiertävät mediassa usein puhtaasti huhuina? Niistä kyllä tavallisesti seuloontuu toteutuvat siirrot, mutta tämä kevät on ollut erityisen hauska, jos leikitään ajatuksella, että huhut pitäisivät järjestelmällisesti paikkansa.

Esimerkkini on Manchester City. Koska en seuraa jokaista joukkuetta koskevaa uutisointia yhtä aktiivisesti, olen pakotettu ottamaan Cityn esimerkiksi. En tiedä, onko joukkue poikkeustapaus vai koskeeko seuraava kaikkia. Veikkaisin, että kyse on edellisestä. Nimittäin, Cityllä ei käytännössä ole ensi kaudella joukkuetta. Aktiivisista kenttäpelaajista vain seitsemän on jäämässä joukkueeseen. Siis jos huhuja on uskominen.

Aloitetaan hyökkääjistä.

Mario Balotelli lähti jo tammikuussa AC Milaniin. Roque Santa Cruz ei ole kuulunut pelaavaan joukkueeseen muutamaan vuoteen, joten hän lähtee automaattisesti sopimuksen päättyessä. Huhujen mukaan Carlos Tevez on lähdössä Boca Juniorsiin joko suoraan tai Monacon kautta. Uudesta sopimuksesta hän ei ole kiinnostunut. Edin Dzeko ei ole tyytyväinen super-subin rooliin ja lähtee Saksaan. Nuorista John Guidetti on lähdössä jonnekin loukkaantumisrupeaman vuoksi. Tuoreimman huhun mukaan Sergio Agüero voisi mennä Real Madridiin.

Noin. Jäljelle jää nuori mies Lopes, joka on käynyt tällä kaudella kentällä kerran tai kaksi cup-peleissä. Sillä suoriudutaan seuraavalla kaudella mestareiden liigassa, valioliigassa ja cupeissa.

Siirrytään keskikentälle.

Samir Nasri ei ole ollut hintansa eikä palkkansa väärti, joten hän lähtee kotimaahansa PSG:n riveihin. Scott Sinclair ei ole saanut peliaikaa, eikä ole vakuuttanut pelatessaan, joten hän haluaa lähteä jonnekin yhtä paljon kuin hänestä halutaan eroon. Gareth Barryn sopimus lähenee loppuaan, joten 32-vuotias lähetetään keskikastin valioliigaseuraan ennen eläköitymistä. Viimeisimmän huhun mukaan Yaya Toure ei ole tyytyväinen tulevan sopimuksen ehtoihin, joten hän menee Real Madridiin tai Chelseaan. Myös Javi Garciasta on ollut huhuja. Joko hän haluaa lähteä tai hänestä halutaan eroon, mutta asian tolasta ei ole selkoa.

Näillä huhuilla Jack Rodwell ja James Milner jäävät joukkueeseen. Ilmeisesti myös David Silva. Pari kertaa kentällä käynyt Razak on myös jäämässä. Yhden hyökkääjän taktiikka saa tuekseen neljän pelaajan keskikentän.

Lopuksi on puolustajien vuoro.

Wayne Bridgen sopimus päättyy vihdoin. Häntä ei kaipaa kukaan. Kolo Toure lähtee myös. Maiconistakin halutaan eroon. Vahvimpien huhujen kohteena on kuitenkin Joleon Lescott, joka putosi edellisen kauden vakiotopparista vaihtopenkin kuluttajaksi. Hän menee, jos huhuja on uskominen, keskikastin seuraan, jossa saa pelata. Näin hän voi pelata vielä Englannin maajoukkueessa. Myös serbialainen Aleksandar Kolarov saattaa lähteä vähäisen peliaikansa vuoksi. Kaikkein merkittävin menetys on Vincent Kompany, jonka ostaa Barcelona Carles Puyolin korvaajaksi.

Näin Citylle jää toppareiksi paikkansa avauksessa vakiinnuttanut Matija Nastasic ja tämän kauden lasaretissa viihtynyt Micah Richardson. Vasemmalla puolustaa Gael Clichy ja oikealla Pablo Zabaleta. Vaihtopelaajia ei ole, mutta jäljelle jää sentään neljän linja.

Huhujen mukaan kun mennään, niin kukaan ei ole tulossa joukkueeseen. Ostolistalla on brassihyökkääjä Neymar, Kolumbian maalitykki Radamel Falcao (Athletico Madrid) ja Uruguayn maalinsylkijä Edinson Cavani (Napoli), mutta kukaan heistä ei ole kiinnostunut siirtymään Cityyn.

Näillä mennään kohti mielenkiintoista kautta. Pelistrategiana on 4-4-1, yhden pelaajan vajauksella. Siis jos huhuihin on uskominen.

Ei kommentteja: