sunnuntai 24. elokuuta 2008

Kirjamainoksia

Blogin kirjoittaminen on ollut vähäistä viime aikoina. Syynä on yksinkertaisesti kiire. Ensi viikolla muutan Leedsiin ja järjestelytyötä riittää. Seminaarit ja muut pienet tapahtumat ovat vieneet kaiken jäljelle jääneen ajan. Siksi tyydyn nyt mainostamaan kahta uunituoretta kirjaa.

Torstaina julkistettiin Mari K. Niemen toimittama ”Kiitos ei! Kieltäytymisen kulttuurihistoriaa”. Se sisältää artikkelini ateismista. Kirja on muutoinkin suositeltavaa lukemista – sopiva yhdistelmä rennohkoa kirjoitustyyliä ja asiatietoa erilaisista kieltäytymisen tavoista ja kohteista. Heti ilmestyessään teos on saanut poikkeuksellisen paljon julkisuutta. Ylen aamutelevisiossa kirjasta keskusteltiin pitkä tovi ja Helsingin Sanomien sunnuntaisivuilla oli kirjaa käsittelevä teksti.

Toinen juuri ilmestynyt kirja ei ole saanut ollenkaan julkisuutta, koska projekti oli salainen. Tarkoitan uskontotieteen professori Veikko Anttoselle tehtyä juhlakirjaa, joka julkaistiin Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimesta perjantaina. Teoksen nimi on ”Pyhä. Raja, kielto ja arvo kansanomaisessa uskonnossa”, toimittajina minä, Tiina Mahlamäki ja Ilkka Pyysiäinen. Juhlakirjat pysyvät salassa onniteltavalta vain harvoin. Tällä kerralla taisimme onnistua. Kirja ei ole enää salainen projekti, joten mainostetaan tässä. Teos on tutkimusartikkeleista koostuva kunnianosoitus Anttosen tieteelliselle työlle eikä niinkään henkilömuisteluista kasaan pantua kesälukemista.

Kuvaksi laittaisin mieluummin kannen teoksesta, jota olen itse ollut toimittamassa. Sitä ei kuitenkaan ole juuri nyt saatavilla.

Ei kommentteja: